Levensgeschiedenis

Geboren tijdens de eerste lentedagen van 1967, in het lieve Hollandse stadje Weesp, net onder A’dam. Opgegroeid in de wereld van de prachtige rivier de Vecht, het Naardermeer, molens, stekelbaarsjes, knotwilgen, polder en natuur, zoals je deze nog kan terugvinden in oude boeken van Jac. P. Thijsse.
Als ‘nakomertje’ ter wereld gekomen binnen een heel gewoon, relatief doorsnee gezin, wonende in een klein rijtjes-doorzonwoninkje, binnen een familie bestaande uit een boekhouder-vader, een huisvrouw-moeder en een oudere broer en zus.
Altijd een enorm creatief kind geweest zijnde, een onderzoekertje in de dop en zeer sterk door de natuur geïnspireerd, haar altijd vanuit vele hoeken bestuderende. Meer dan vijftig nestkastjes zelf timmerende, de boerenweg langs de Vecht ermee vol hangende, en dan vervolgens al die nestkastjes en al het leven wat daar weer in ontstond jarenlang als een jonge bioloog tot zich nemende, middels een lange ladder op de fiets, en een door mams gemaakt schortje met ingenaaide vakjes waar hij honderden veelkleurige kanariepietjes-ringetjes van de plaatselijk dierenspeciaalzaak in had zitten om die beestjes van elkaar mee te kunnen onderscheiden. Logboekjes met data en ringencodes bijhouden enz. enz.

Nog totaal niet wetende waar het leven met hem naartoe wenste te gaan, in de middelbare schoolperiode maar een ‘pretpakket’ kiezende bestaande uit Ned, Duits, Engels, biologie, aardrijkskunde, geschiedenis en tekenen. Absoluut geen bèta kind, maar des te meer vanuit de holistische, diep-voelende, creatieve rechterhersenhelft denkende- en levende. Nu ik erop terugkijk, toen al precies het goede en meest bij hem passende gekozen hebbende. Zeer intuïtief en diep-voelend beestje, dat echter toen totaal nog niet wetende.

Het kind was creatief, en kwam daarna voor de keuze: Rietveld academie, of Nederlandse Fotovakschool. Het werd het laatste. Vervolgens nooit zelf praktiserend fotograaf geworden, maar wel dik tien jaar gewerkt in de (toen nog analoge) fotovakwereld. Voor- en intens samengewerkt met- vele grote namen als Frans Lanting, Erwin Olaf, Ruud van Empel, Paul Ruigrok, Inez van Lamsweerde en anderen. Later de laboranten van de fotovakafdeling leidende en coachende, weer later helemaal naar digitaal overgeschakeld middels als een gek photoshop te leren beheersen, en vervolgens doorstappende naar de wereld van het ondernemerschap middels de toen net doorbrekende nieuwe revolutionaire digitale druktechnieken.
Vervolgens twaalf jaar een eigen bedrijf gehad in de wereld van de kunstreproductie en het high-end digitaliseren van kunstoriginelen. Succes vanaf dag één, daarbij altijd (bewust) éénmanszaak gebleven, want Paulus werkt graag op zichzelf, en kan ook niet zo goed onder een baas, of onder gezag en leiding van anderen werken. Honderd procent autodidact daarbij immer volledig zijn eigen weg gaande.
Bedrijf goed verkocht c.q. overgedragen aan een bevriende collega, en vervolgens, op zoek gegaan naar de spiritualiteit in hemzelf en de spirituele wereld om hen heen.
Vanaf daar vele, vele opleidingen binnen het spiritueel-psychologische veld gaan doen. NLP, non-dualiteit, trainerschap, coaching & counseling, groepsdynamica, en alles wat daar omheen hangt. Kilometers spiri-boeken gelezen, honderden documentaires en satsangfilmpjes van ‘de grote meesters’ verslonden.

Op een geven moment drie maanden afgereisd naar- en getrokken door Bolivia & Peru, daar uiteindelijk neergestreken in de Amazone nabij Iquitos, het grote Ayahuasca centrum van de wereld. Daarvan twee maanden intens in de leer geweest bij een zeer ervaren sjamaan en genezer werkende met het oeroude heilige plantmedicijn ‘Ayahuasca’.

Ayahuasca is een goddelijke plantkracht welke de mens middels speciale full-natural neurotransmitters kan teleporteren naar hogere goddelijke dimensies en werkelijkheden, om daarmee het geheim van het universum en het leven te kunnen ontdekken, de goddelijkheid in zichzelf, alsmede daar zeer diepe heling en wijsheid in te kunnen vinden.
Vervolgens daarop aansluitend een litertje van dat spul stiekem mee naar huis hebben genomen, en rustig een jaartje met dat goedje gaan experimenteren. Met succes.
Een boven-appartement gehuurd in Muiden, en daar vervolgens, ook weer vanaf dag één, zeer succesvol, gedurende zo’n twee en een half jaar zeer populaire, diep-therapeutische, en diep-transformerende groepsceremonies mee gegeven. Daarbij ‘along the way’ meer dan duizend mensen geholpen hebbende de weg naar zichzelf te vinden om daarmee zichzelf te kunnen bevrijden van diepe verborgen onbewuste angsten, op weg naar het landen in de levensbestemming.

Echter door het overweldigende succes van die periode en het bijna 24/7 daar mee bezig zijn, naast coaching, vooral ook nachtelijk werk, in een zware burnout te zijn geraakt en helemaal ingestort. Tijdens zijn persoonlijk allerlaatste, om precies te zijn 128e individuele Ayahuascareis ‘voelen’ zijn hele leven te moeten gaan ‘strippen’ en vervolgens besloten huur op te zeggen, alles achter zich te laten en een jaar door Azië te gaan reizen. Wat helaas mislukte door een nare opgelopen maar niet weggaande bloedzuiger-infectieziekte in de jungle van Maleisië.
Na twee maanden weer thuis, waarna een periode volgde van bijna twee jaar bij vrienden in huis wonen, heel langzaam weer trachten op te krabbelen uit het dal.
Vervolgens moeten beamen en bekennen maar liefst vijf jaar lang op vrijwel alle levels van het mens-zijn volledig uitgeschakeld te zijn, nog veel zieker worden, niet te kunnen werken, no money earning at all, en totaal moeten overleven in non-stop emotionele diepte-processing, op weg naar de absolute, totale waarheidsvinding, of zoiets, als je de verlichte ‘guru’s’ mag geloven. Althans, dat hoop je dan, maar niet dus, want bestaat zoiets überhaupt wel, als in je menselijkheid begrenst mens?
En in die zware, diepe, uiterst lange periode van vijf jaar, van pijnen, (zowel geestelijk als fysiek) totaal knock-out zijn, deep-spiritual contemplation, diepe levensstudies alsmede diepe eenzaamheidsgevoelens, zichzelf- en die gezochte waarheid, uiteindelijk een heel klein beetje gevonden.

Een (tijdelijke) kleine plek op de Aarde voor zichzelf gezocht en gevonden, een semi- buiten de wereld geplaatst creatiehuisje aan de bosrand, waar de uilen ’s nachts roepen en de reeën zo af en toe rustig grazend voorbijkomen, en daar álle creatieve talenten en gaves in zichzelf, welke hij in zijn hele leven daarvoor door al het eeuwige op de vlucht zijn nooit heeft kunnen bevrijden, nu dan eindelijk wél heeft kunnen bevrijden, waarmaken en volledig tot leven brengen, op weg naar een toekomst van een leven als bewustzijnsleraar, spiritueel zanger-, instrumentalist, verhalenverteller, podiumvogel en liefdevol visionair inspirator voor anderen.

Hoe ik ‘m dat allemaal geflikt heb, wat daar allemaal in de diepte en onderstromen van mijn leven voor nodig is geweest, welke inzichten en vele vele wijsheden gedurende mijn leven, en met name tijdens die drie ongelooflijk zware jaren van total-strip-down full-bottom-detox tot mij gekomen zijn, wil ik vanaf datzelfde podium, vermengd met mijn eigen muzikaal-creatieve creaties naar de mensen gaan brengen. Daarin vele vele lessen geleerd hebbende, nu onder alles wetende, dat god het gewoon allemaal zo bedoeld had, en dat het dat ook allemaal, van begin tot eind, inclusief al het drama en alle pijnen welke daar in voorbij zijn gekomen, meer dan waard was.

En daar komen, dat gun ik jou ook, waar ik nu weet, uit eigen levenservaring, dat het kán ;-)